Wie zijn wij

De Stichting Reanimatie- en AED opleidingen Twente is partner van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast zijn wij een door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) erkend opleidingsinstituut. Ons belangrijkste doel is om maatschappelijk draagvlak te ontwikkelen voor een, samen met de hulpdiensten te realiseren, aanpak waarin iedereen eraan bijdraagt dat zo veel mogelijk burgers een plotselinge hartstilstand overleven. Dit doel trachten wij te bereiken door zo veel mogelijk mensen reanimatiecursussen aan te bieden tegen gunstige tarieven en van een hoge educatieve en praktische waarde! Al onze instructeurs zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad. Daarnaast zijn zij werkzaam in het medische circuit waardoor zij kunnen putten uit relevante praktijkervaring. Bestuur Stichting Reanimatie- en AED opleidingen Twente

Ons Bestuur

Pim Lammertink Henk Poort Herman Strijker Edwin de Jong Thymen van den Bos
Voorzitter Penn. / Secr. Algemeen lid Algemeen lid Algemeen lid

Onze Instructeurs

 

Martine Geerdink

Sinds 202 ben ik werkzaam binnen de Ziekenhuis Groep Twente. Vanaf 2010 ben ik werkzaam als intensive care verpleegkundige op de locatie Almelo. In 2018 heb ik de cursus tot Reanimatie instructeur afgerond en ben begonnen met het verzorgen van reanimatie- en AED bediening lessen. Hetgeen ik met veel plezier doe. Vanuit mijn beroep als intensive care verpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is, dat een reanimatie zo snel mogelijk opgestart wordt. Mede daarom ben ik erg gemotiveerd en enthousiast om mijn kennis en ervaring aan u over te brengen!
Ik zie u graag bij de trainingen!

 

Roos de Groot

Gedurende 34 jaar ben ik werkzaam in verschillende ziekenhuizen zoals het ZGT en MST. In deze ziekenhuizen ben ik werkzaam als verpleegkundige op de intensive care en de cardio care, en de afgelopen periode als leidinggevende op verschillende afdelingen. Henk Poort heb ik leren kennen in 2006 op de afdeling cardiologie waar hij patiënt was en ik als leidinggevende werkte. Zijn gedrevenheid om mensen te informeren wat te doen bij een hartstilstand is toen ontstaan, en heb ik mogen volgen. Zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme hebben er voor gezorgd dat Twente Hartsafe een begrip is in Twente. Na een korte periode uit de trainingen te zijn geweest, ben ik met ingang van mei 2016 weer gestart met het geven van reanimatietrainingen. Uit ervaring heb ik gezien hoe belangrijk het is om te handelen in acute situaties zoals een hartstilstand. Met veel enthousiasme draag ik deze kennis dan ook over tijdens een cursus.

 

Ingrid van Leeuwen

Na een carriëre in de gezondheidszorg (o.a. verpleegkundige, hartbewaking, management) heb ik de 2e graads lerarenopleiding Verpleegkunde gevolgd. Vanaf dat moment ben jarenlang docent geweest in o.a. de vakken anatomie, pathologie en fysiologie. Daarnaast verzorgde ik trainingen BHV, reanimatie(BLS/PBLS) en AED. Onlangs kwam ik in contact met Henk Poort, die mij vroeg of ik mij bij Twente Hart Safe bezig wilde houden met het geven en coördineren van de trainingen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: de doelstelling van Twente Hart Safe spreekt mij erg aan en bovendien is het geven van trainingen iets wat mij erg veel energie geeft".

 

Thijmen van den Bos

Al 27 jaar ben ik werkzaam in een ziekenhuis als verpleegkundige. Mijn specialisaties zijn: intensive care en cardio care en management in de gezondheidszorg. Reanimatieinstructeur ben ik vanaf 1998 zowel in het ziekenhuis als bij bedrijven en verenigingen. Tevens ben ik als freelance docent bij Saxion Hogeschool en als trainer in thuiszorgsituaties (scholing voorbehouden handelingen) werkzaam geweest. Ik ben erg enthousiast om trainingen te geven bij Twente Hart Safe. Vanuit mijn vak IC verpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is om goed te handelen in de eerste minuten na een hartstilstand. Dit bevordert het herstel van de patiënt. Ik zie u graag bij de training.

 

Marita Kotte Hesselink

Ik ben 30 jaar werkzaam in het ZGT Hengelo. De afgelopen 25 jaar werk ik daar als Spoedeisende Hulp verpleegkundige. Tijdens mijn werk doe ik veel ervaring op met reanimaties in de praktijk. Daarnaast ben ik instructrice reanimatie, AED, PBLS en EHBO. Ik geef les binnen de EHBO vereniging Weerselo. In het dorp Weerselo hebben we m.b.v de burgerhulpverlening in anderhalf jaar tijd 6 mensenlevens gered door snelle reanimatie en gebruik van de AED. Hier krijg ik persoonlijk veel energie van, ik weet waarvoor ik het doe. Ik ben hierdoor ook erg enthousiast over het geven van trainingen. Ik nodig daarom ook iedereen van harte uit om een training te volgen bij Twente Hart Safe.

 

Ton de Groot

Ik ben reeds vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg en heb diverse opleidingen / specialisaties / cursussen gevolgd (o.a. verpleegkundige, maatschappelijke werk, instructeurs opleiding Reanimatie/AED etc.) Ik heb ervaring in diverse werkvelden binnen een ziekenhuis organisatie waaronder de spoedeisende hulp. Thans ben ik werkzaam als Medium Care verpleegkundige op een afdeling met patiënten die een hartchirurgisch operatie hebben ondergaan. Ik ondersteun de initiatieven van Twente Hart Safe van harte. Snel adequaat handelen bij een hartstilstand is van belang bij kwaliteit van leven. Dat is o.a. de reden dat ik met enthousiasme mijn ervaringen wil delen met anderen door cursussen reanimatie en het gebruik van een AED te geven.

 

Nadja Smithuis

Na 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest als apothekers-assistente wilde ik graag een nieuwe uitdaging. Ik ben toen opnieuw gaan studeren en heb in het MST Enschede de opleiding tot anesthesie-assistente gevolgd. Na mijn opleiding ben ik 6 jaar werkzaam geweest bij een detacheringsbureau, hierdoor ben ik in veel ziekenhuizen werkzaam geweest en heb ik dus erg veel gezien en geleerd. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij het OCON (Orthopedische Centrum Oost Nederland). Hier werd mij de mogelijkheid geboden om de opleiding tot BLS/AED instructeur te gaan volgen. Ik ga samen met 3 collega's naast onze Anesthesie werkzaamheden zorg dragen voor de scholing van al het OCON personeel mbt BLS/AED. Het lijkt mij ook erg leuk om deze kennis buiten het ziekenhuis te gaan overdragen. Zo ben ik in aanraking gekomen met Twente Hart Safe. Het lijkt mij erg leuk om u op een training te mogen ontmoeten.

 

Jeroen Engbers

Momenteel ben ik werkzaam als Physician Assistant in opleiding op de spoedeisende Hulp van het ZGT Almelo. Een functie waarbij ik taken overneem van de specialist als fractuurbehandeling, hechten, etc. Hiervoor heb ik achtereenvolgens de opleiding tot radiodiagnostisch laborant en HBO-V gevolgd, waarna ik mij kon specialiseren tot spoedeisende hulp verpleegkundige.

Ik vind het leuk om op een andere manier bezig te zijn met mijn vak buiten mijn dagelijkse werkzaamheden. Daarom heb ik een cursus tot reanimatieinstructeur gevolgd en ik geef nu met veel plezier les bij Twente Hart Safe. Door mijn werkzaamheden op de spoedeisende hulp kan ik mijn ervaringen omtrent reanimatie betrekken in de cursus, om de cursisten een zo realistisch mogelijk beeld te kunnen geven van een reanimatie.

 

Sandra Veldhuis

In 1991 ben ik mijn opleiding tot Anesthesie Assistent begonnen in Almelo. Na een aantal jaren daar gewerkt te hebben ben ik naar Oldenzaal gegaan, in Het Heil Der Kranken. Kleinschalig en korte lijnen. Iets dat mij erg aanspreekt. Door de fusie met Enschede (MST) heb ik nog ruim 5 jaar in Enschede mogen werken. Een groot en veelzijdig ziekenhuis, met alle specialisaties aan boord. Een ziekenhuis wat mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben. Door alle hectiek en de nachtelijke dienst uurtjes en thuis een gezin met vier kinderen koos ik toch weer voor het overzichtelijke en kleinschalige. Het OCON, Orthopedisch Centrum Oost Nederland. Dit centrum heb ik vanaf de start mogen meemaken. Op het moment werken er ongeveer 170 mensen die we zelf trainen in de reanimatie en AED. Dit vind ik een leuke uitdaging en afwisseling van mijn werkzaamheden. Begin 2014 heb ik de cursus tot reanimatie instructeur gevolgd. Niet alleen binnen het OCON geef ik deze lessen, ook daarbuiten geef ik les, bij Twente Hart Safe.

 

Koos van der Hul

Ik ben 61 jaar en 32 ½ jaar werkzaam geweest als Ambulancechauffeur, vanaf 1 maart 2012 met vervroegd pensioen, nu nog werkzaam als huisartsenchauffeur in regio Twente, De afgelopen 35 jaar tijdens mijn werk veel ervaring op gedaan met reanimaties en acute hulpverlening in de praktijk. Daarnaast sinds 2008 ben ik instructeur reanimatie, AED, Reanimatie en levensreddend handelen (FIA) als ZZP’er o.a. bij de Scheg, Saxion (BHV trainingen). Ik ben hierdoor ook erg enthousiast over het geven van trainingen. Ik nodig daarom ook iedereen van harte uit om een training te volgen bij Twente Hart Safe. Door mijn werkzaamheden op de als Ambulancechauffeur kan ik mijn ervaringen omtrent reanimatie betrekken in de cursus, om de cursisten een zo realistisch mogelijk beeld te kunnen geven van een reanimatie. Graag zie ik U op een van de cursussen.

 

Paul Staarman

Hallo, mijn naam is Paul Straalman. Al mijn hele leven ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige heb ik op verschillende afdeling in verschillende ziekenhuizen mogen werken. In 1990 kwam ik in aanraking met het geven van reanimatie lessen. (BLS en AED) Vanaf dat moment heb ik altijd in meer en mindere mate reanimatie lessen gegeven aan allerlei mensen. Tevens heb ik ervaring in het geven van BHV lessen. Ik heb in mijn tijd als intensive care verpleegkundige vaak direct de gevolgen van een hartstilstand mogen meemaken. Ik vind het belangrijk dat veel mensen kunnen reanimeren. Graag wil ik hier aan bijdragen. Ik hoop U snel op een van de cursussen van Twente Hart Safe te mogen ontmoeten.

 

Martin van Urk

Bij deze wil ik mij even voor stellen. Ik ben Martin van Urk, al lange tijd werkzaam in het ziekenhuis MST te Enschede als verpleegkundige. Mijn specialisatie is Medium care en Thorax chirurgie binnen het hartcentrum, daarnaast ben ik nog enkele dagen in de week coördinator voor de hart revalidatie. Dit is het na traject voor patiënten die gedotterd zijn geopereerd aan hun hart, of een pacemaker, of ICD hebben gekregen.

Ook ben ik al meerdere jaren Instructeur BLS/AED zowel binnen het MST als ook voor verenigingen, het les geven geeft mij altijd veel voldoening. Door mijn dagelijkse werkzaamheden weet ik hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen reanimeren. Toen ik de vacature van Twente hartsafe zag hoefde ik geen moment te twijfelen.

 

 

Wie zijn wij

De Stichting Reanimatie- en AED opleidingen Twente is partner van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast zijn wij een door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) erkend opleidingsinstituut. Ons belangrijkste doel is om maatschappelijk draagvlak te ontwikkelen voor een, samen met de hulpdiensten te realiseren, aanpak waarin iedereen eraan bijdraagt dat zo veel mogelijk burgers een plotselinge hartstilstand overleven. Dit doel trachten wij te bereiken door zo veel mogelijk mensen reanimatiecursussen aan te bieden tegen gunstige tarieven en van een hoge educatieve en praktische waarde! Al onze instructeurs zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad. Daarnaast zijn zij werkzaam in het medische circuit waardoor zij kunnen putten uit relevante praktijkervaring. Bestuur Stichting Reanimatie- en AED opleidingen Twente

Ons Bestuur

Pim Lammertink Henk Poort Herman Strijker Edwin de Jong Thymen van den Bos
Voorzitter Penn. / Secr. Algemeen lid Algemeen lid Algemeen lid

Onze Instructeurs

 

Martine Geerdink

Sinds 202 ben ik werkzaam binnen de Ziekenhuis Groep Twente. Vanaf 2010 ben ik werkzaam als intensive care verpleegkundige op de locatie Almelo. In 2018 heb ik de cursus tot Reanimatie instructeur afgerond en ben begonnen met het verzorgen van reanimatie- en AED bediening lessen. Hetgeen ik met veel plezier doe. Vanuit mijn beroep als intensive care verpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is, dat een reanimatie zo snel mogelijk opgestart wordt. Mede daarom ben ik erg gemotiveerd en enthousiast om mijn kennis en ervaring aan u over te brengen!
Ik zie u graag bij de trainingen!

 

Roos de Groot

Gedurende 34 jaar ben ik werkzaam in verschillende ziekenhuizen zoals het ZGT en MST. In deze ziekenhuizen ben ik werkzaam als verpleegkundige op de intensive care en de cardio care, en de afgelopen periode als leidinggevende op verschillende afdelingen. Henk Poort heb ik leren kennen in 2006 op de afdeling cardiologie waar hij patiënt was en ik als leidinggevende werkte. Zijn gedrevenheid om mensen te informeren wat te doen bij een hartstilstand is toen ontstaan, en heb ik mogen volgen. Zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme hebben er voor gezorgd dat Twente Hartsafe een begrip is in Twente. Na een korte periode uit de trainingen te zijn geweest, ben ik met ingang van mei 2016 weer gestart met het geven van reanimatietrainingen. Uit ervaring heb ik gezien hoe belangrijk het is om te handelen in acute situaties zoals een hartstilstand. Met veel enthousiasme draag ik deze kennis dan ook over tijdens een cursus.

 

Ingrid van Leeuwen

Na een carriëre in de gezondheidszorg (o.a. verpleegkundige, hartbewaking, management) heb ik de 2e graads lerarenopleiding Verpleegkunde gevolgd. Vanaf dat moment ben jarenlang docent geweest in o.a. de vakken anatomie, pathologie en fysiologie. Daarnaast verzorgde ik trainingen BHV, reanimatie(BLS/PBLS) en AED. Onlangs kwam ik in contact met Henk Poort, die mij vroeg of ik mij bij Twente Hart Safe bezig wilde houden met het geven en coördineren van de trainingen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: de doelstelling van Twente Hart Safe spreekt mij erg aan en bovendien is het geven van trainingen iets wat mij erg veel energie geeft".

 

Thijmen van den Bos

Al 27 jaar ben ik werkzaam in een ziekenhuis als verpleegkundige. Mijn specialisaties zijn: intensive care en cardio care en management in de gezondheidszorg. Reanimatieinstructeur ben ik vanaf 1998 zowel in het ziekenhuis als bij bedrijven en verenigingen. Tevens ben ik als freelance docent bij Saxion Hogeschool en als trainer in thuiszorgsituaties (scholing voorbehouden handelingen) werkzaam geweest. Ik ben erg enthousiast om trainingen te geven bij Twente Hart Safe. Vanuit mijn vak IC verpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is om goed te handelen in de eerste minuten na een hartstilstand. Dit bevordert het herstel van de patiënt. Ik zie u graag bij de training.

 

Marita Kotte Hesselink

Ik ben 30 jaar werkzaam in het ZGT Hengelo. De afgelopen 25 jaar werk ik daar als Spoedeisende Hulp verpleegkundige. Tijdens mijn werk doe ik veel ervaring op met reanimaties in de praktijk. Daarnaast ben ik instructrice reanimatie, AED, PBLS en EHBO. Ik geef les binnen de EHBO vereniging Weerselo. In het dorp Weerselo hebben we m.b.v de burgerhulpverlening in anderhalf jaar tijd 6 mensenlevens gered door snelle reanimatie en gebruik van de AED. Hier krijg ik persoonlijk veel energie van, ik weet waarvoor ik het doe. Ik ben hierdoor ook erg enthousiast over het geven van trainingen. Ik nodig daarom ook iedereen van harte uit om een training te volgen bij Twente Hart Safe.

 

Ton de Groot

Ik ben reeds vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg en heb diverse opleidingen / specialisaties / cursussen gevolgd (o.a. verpleegkundige, maatschappelijke werk, instructeurs opleiding Reanimatie/AED etc.) Ik heb ervaring in diverse werkvelden binnen een ziekenhuis organisatie waaronder de spoedeisende hulp. Thans ben ik werkzaam als Medium Care verpleegkundige op een afdeling met patiënten die een hartchirurgisch operatie hebben ondergaan. Ik ondersteun de initiatieven van Twente Hart Safe van harte. Snel adequaat handelen bij een hartstilstand is van belang bij kwaliteit van leven. Dat is o.a. de reden dat ik met enthousiasme mijn ervaringen wil delen met anderen door cursussen reanimatie en het gebruik van een AED te geven.

 

Nadja Smithuis

Na 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest als apothekers-assistente wilde ik graag een nieuwe uitdaging. Ik ben toen opnieuw gaan studeren en heb in het MST Enschede de opleiding tot anesthesie-assistente gevolgd. Na mijn opleiding ben ik 6 jaar werkzaam geweest bij een detacheringsbureau, hierdoor ben ik in veel ziekenhuizen werkzaam geweest en heb ik dus erg veel gezien en geleerd. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij het OCON (Orthopedische Centrum Oost Nederland). Hier werd mij de mogelijkheid geboden om de opleiding tot BLS/AED instructeur te gaan volgen. Ik ga samen met 3 collega's naast onze Anesthesie werkzaamheden zorg dragen voor de scholing van al het OCON personeel mbt BLS/AED. Het lijkt mij ook erg leuk om deze kennis buiten het ziekenhuis te gaan overdragen. Zo ben ik in aanraking gekomen met Twente Hart Safe. Het lijkt mij erg leuk om u op een training te mogen ontmoeten.

 

Jeroen Engbers

Momenteel ben ik werkzaam als Physician Assistant in opleiding op de spoedeisende Hulp van het ZGT Almelo. Een functie waarbij ik taken overneem van de specialist als fractuurbehandeling, hechten, etc. Hiervoor heb ik achtereenvolgens de opleiding tot radiodiagnostisch laborant en HBO-V gevolgd, waarna ik mij kon specialiseren tot spoedeisende hulp verpleegkundige.

Ik vind het leuk om op een andere manier bezig te zijn met mijn vak buiten mijn dagelijkse werkzaamheden. Daarom heb ik een cursus tot reanimatieinstructeur gevolgd en ik geef nu met veel plezier les bij Twente Hart Safe. Door mijn werkzaamheden op de spoedeisende hulp kan ik mijn ervaringen omtrent reanimatie betrekken in de cursus, om de cursisten een zo realistisch mogelijk beeld te kunnen geven van een reanimatie.

 

Sandra Veldhuis

In 1991 ben ik mijn opleiding tot Anesthesie Assistent begonnen in Almelo. Na een aantal jaren daar gewerkt te hebben ben ik naar Oldenzaal gegaan, in Het Heil Der Kranken. Kleinschalig en korte lijnen. Iets dat mij erg aanspreekt. Door de fusie met Enschede (MST) heb ik nog ruim 5 jaar in Enschede mogen werken. Een groot en veelzijdig ziekenhuis, met alle specialisaties aan boord. Een ziekenhuis wat mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben. Door alle hectiek en de nachtelijke dienst uurtjes en thuis een gezin met vier kinderen koos ik toch weer voor het overzichtelijke en kleinschalige. Het OCON, Orthopedisch Centrum Oost Nederland. Dit centrum heb ik vanaf de start mogen meemaken. Op het moment werken er ongeveer 170 mensen die we zelf trainen in de reanimatie en AED. Dit vind ik een leuke uitdaging en afwisseling van mijn werkzaamheden. Begin 2014 heb ik de cursus tot reanimatie instructeur gevolgd. Niet alleen binnen het OCON geef ik deze lessen, ook daarbuiten geef ik les, bij Twente Hart Safe.

 

Koos van der Hul

Ik ben 61 jaar en 32 ½ jaar werkzaam geweest als Ambulancechauffeur, vanaf 1 maart 2012 met vervroegd pensioen, nu nog werkzaam als huisartsenchauffeur in regio Twente, De afgelopen 35 jaar tijdens mijn werk veel ervaring op gedaan met reanimaties en acute hulpverlening in de praktijk. Daarnaast sinds 2008 ben ik instructeur reanimatie, AED, Reanimatie en levensreddend handelen (FIA) als ZZP’er o.a. bij de Scheg, Saxion (BHV trainingen). Ik ben hierdoor ook erg enthousiast over het geven van trainingen. Ik nodig daarom ook iedereen van harte uit om een training te volgen bij Twente Hart Safe. Door mijn werkzaamheden op de als Ambulancechauffeur kan ik mijn ervaringen omtrent reanimatie betrekken in de cursus, om de cursisten een zo realistisch mogelijk beeld te kunnen geven van een reanimatie. Graag zie ik U op een van de cursussen.

 

Paul Staarman

Hallo, mijn naam is Paul Straalman. Al mijn hele leven ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige heb ik op verschillende afdeling in verschillende ziekenhuizen mogen werken. In 1990 kwam ik in aanraking met het geven van reanimatie lessen. (BLS en AED) Vanaf dat moment heb ik altijd in meer en mindere mate reanimatie lessen gegeven aan allerlei mensen. Tevens heb ik ervaring in het geven van BHV lessen. Ik heb in mijn tijd als intensive care verpleegkundige vaak direct de gevolgen van een hartstilstand mogen meemaken. Ik vind het belangrijk dat veel mensen kunnen reanimeren. Graag wil ik hier aan bijdragen. Ik hoop U snel op een van de cursussen van Twente Hart Safe te mogen ontmoeten.

 

Martin van Urk

Bij deze wil ik mij even voor stellen. Ik ben Martin van Urk, al lange tijd werkzaam in het ziekenhuis MST te Enschede als verpleegkundige. Mijn specialisatie is Medium care en Thorax chirurgie binnen het hartcentrum, daarnaast ben ik nog enkele dagen in de week coördinator voor de hart revalidatie. Dit is het na traject voor patiënten die gedotterd zijn geopereerd aan hun hart, of een pacemaker, of ICD hebben gekregen.

Ook ben ik al meerdere jaren Instructeur BLS/AED zowel binnen het MST als ook voor verenigingen, het les geven geeft mij altijd veel voldoening. Door mijn dagelijkse werkzaamheden weet ik hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen reanimeren. Toen ik de vacature van Twente hartsafe zag hoefde ik geen moment te twijfelen.